Araştırma Destek Koordinatörlüğü -

SESYCARE Projesi 2. Ulusötesi Değerlendirme Toplantısı

1.   Araştırma Destek Koordinatörlüğü

SESYCARE Projesi 2. Ulusötesi Değerlendirme Toplantısı

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin stratejik ortağı olduğu "Kronik Hastalığı Olan Genç Bakıcılar için Sosyal Girişimcilik Becerileri" konulu SESYCARE projesinin 2. Ulusötesi değerlendirme toplantısını 11-12 Ocak 2022 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirdi.

Kronik rahatsızlığı veya engeli olan aile bireylerinin bakımını üstlenen genç aile bakıcılarının topluma eşit katılımını sağlamak amacıyla Yunanistan'dan EPIONI'nin koordinatörlüğünü üstlendiği SESYCARE projesinin 2. Ulus ötesi değerlendirme toplantısı İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından İstanbul'da gerçekleştirdi.

Hibrit olarak gerçekleştirilen toplantıya, Yunanistan’dan EPIONI, Hollanda'dan Dutch Foundation of Innovation Welfare 2 Work kurumları yüz yüze katılırken, İtalya'dan Eurosud ve Consorzio SGS ve Yunanistan'dan da Academy of Entrepreneurship ve Wind of Renewal kurumlarının temsilcileri online olarak katıldılar
.
Toplantının ilk günü katılımcıların karşılanmasıyla başladı. Ardından Can Barutcu İstanbul gelişim Üniversitenin kısa bir tanıtımını yaptı. Daha sonra, öğrenci Dekanı İbrahim Halil YAŞAR, "Öğrenci Dekanlığı”nı tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi'nden Erdem Ünal ELLİ ise, “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi”nin tanıtımını yapan bir sunum yaptı.

Öğle yemeği molasının ardından ortaklar arasında SESYCARE projesinin ilerleyişi hakkında bir tartışma gerçekleştirildi. Toplantıya koordinatörden Nöropsikolog Bayan Akylina Despoti başkanlık etti.

Toplantının 2. günü, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin moderatörlüğünde genç bakıcılardan oluşan bir odak grup toplantısı gerçekleştirildi. Odak gruba katılan İrem ÇAKIR ve İbrahim Halil YAŞAR hayat hikayelerini paylaşarak, down sendromlu bir kardeşe ve engelli bir anne babaya sahip olmanın zorluklarını anlattılar.

Odak grubun ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi, Psikoloji Bölümü'nden Dr. Aman SADO ELEMO genç bakıcıların psikososyal yükü konusunda bir sunum yaptı. Daha sonra ise İstanbul Gelişim Üniversitesi, Psikoloji Bölümü'nden Dr. Esra SAVAŞ, genç bir bakıcının sahip olduğu aile dinamiklerinden bahsetti.

Kapanışta, katılımcılar SESYCARE projesinin sonraki adımlarını hakkında konuştular, ve 26-28 Şubat tarihlerinde Hollanda'nın Leiden kentinde gerçekleşecek  bir sonraki buluşmanın detaylarını tartıştılar.