Araştırma Destek Koordinatörlüğü -

Pro-CKD Projesinin 2. Ulusötesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

1.   Araştırma Destek Koordinatörlüğü

Pro-CKD Projesinin 2. Ulusötesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin stratejik ortağı olduğu "Kronik Böbrek Hastalığı olan Yetişkinlerin Profesyonel Entegrasyonu" konulu Pro-CKD Projesinin 2. Ulusötesi değerlendirme toplantısını 10-11 Ocak 2022 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirdi.

Kronik Böbrek hastalığı olan veya diyaliz desteği gören bireylerin istihdama katılımlarını artırmak amacıyla İspanya'dan ALCER’in koordinatörlüğünü üstlendiği Pro-CKD projesinin 2. Ulus ötesi değerlendirme toplantısı İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından İstanbul'da gerçekleştirildi.

Hibrit olarak gerçekleştirilen toplantıya, Yunanistan’dan EPIONI, Hollanda'dan Dutch Foundation of Innovation Welfare 2 Work ve Yunanistan’dan Saronic Neprhological Center kurumları yüz yüze katılırken, İspanya'dan ALCER ve Universidad Autonoma de Madrid kurumlarının temsilcileri online olarak katıldılar.

Toplantının ilk günü katılımcıların karşılanmasıyla başladı. Daha sonra, Türkiye Böbrek Vakfı’ndan Ayşe ONAT Türkiye’deki böbrek hastalarının güncel durumundan bahsetti. Arkasından, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Psikoloji Bölümü'nden Dr. Aman SADO ELEMO böbrek hastalarının psikolojik olarak yaşadıkları zorlukları ve bu zorluklarla nasıl baş edecekleri konusunda bir sunum yaptı.
Öğleden sonra oturumunda ise projenin ilerleyişi ile ilgili ALCER tarafından yönetilen sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantının 2. Günü, Can Barutcu İstanbul gelişim Üniversitenin kısa bir tanıtımını yaptı. Daha sonra, öğrenci Dekanı İbrahim Halil YAŞAR, "Öğrenci Dekanlığı”nı tanıtan bir sunum yaptı. Arkasından, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi'nden Erdem Ünal ELLİ  “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi”nin tanıtımını yapan bir sunum gerçekleştirdi.

Kapanışta, katılımcılar Pro-CKD projesinin sonraki adımları hakkında konuştular, ve 24-26 Şubat tarihlerinde Hollanda'nın Leiden kentinde gerçekleşecek  bir sonraki buluşmanın detaylarını tartıştılar.